Denník N

Tenista Kučera z OĽaNO: Tohto by sme tu potrebovali, hovorí o Orbánovi

Karol Kučera kandiduje za OĽaNO zo šiesteho miesta. Zdroj - TASR
Karol Kučera kandiduje za OĽaNO zo šiesteho miesta. Zdroj – TASR

Bývalý špičkový tenista Kučera na Facebooku zdieľa hoaxy, hovorí o ultraliberalistoch a páči sa mu spojenie Borisa Kollára s extrémistom Matteom Salvinim. Do parlamentu kandiduje za OĽaNO.

Keď poslanci v marci zastavili ratifikáciu Istanbulského dohovoru, na sociálnej sieti ste sa z toho tešili so slovami, že konečne nebudeme podporovať ultraliberalistov. Ako ste to mysleli?

Snažím sa byť aktívny, ak sa niečo dôležité v spoločnosti deje, a jediné médium, kde sa môžem prezentovať, je Facebook. Niekedy použijem aj slová, ktoré by mali viac zaujať. Preto som sa vyjadroval viackrát k citlivým témam. Pojem ultraliberalizmus som používal preto, lebo sa v poslednom čase vyrojilo toľko liberálov pri voľbách pani prezidentky, že to bolo podľa mňa neprirodzené. Zásahy z ich strán sa mi zdali radikálne. Preto som občas používal aj toto slovíčko, samozrejme, som si naštudoval, čo znamená. Nemyslím si, že by som použil niečo zlé.

Príspevok Karla Kučeru na Facebooku.

Aký máte teda názor na Istanbulský dohovor?

Nečítal som ho celý. Myslím, že je to skôr otázka na právnikov. Ale ja som nevidel dôvod na to, aby sa v ňom uvádzali nejaké veci – napríklad celá téma okolo rozlišovania mužského a ženského pohlavia.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie