Denník N

Ako to, že život ide ďalej? Zomrela mi dcéra, to sa nedá ani opísať

Najhoršie, čo môžete trúchliacej matke povedať, je, že život ide ďalej, vraví Simona Rydlová, ktorej nedávno tragicky zomrela malá dcéra. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta
Najhoršie, čo môžete trúchliacej matke povedať, je, že život ide ďalej, vraví Simona Rydlová, ktorej nedávno tragicky zomrela malá dcéra. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Simona Rydlová bola ešte donedávna šéfredaktorkou lifestylového časopisu, učiteľkou tvárovej jogy a matkou dvoch detí. Dnes je stále matkou dvoch detí, no jedno z nich už nežije. Jej štvorročná dcéra Frida sa koncom augusta utopila v oceáne, keď bola na dovolenke s otcom.

Prečo ste sa rozhodli o tom hovoriť?

Chcem hovoriť o tom, čo sa stalo. Cítim, že ona by to tak chcela.

Ako sa to stalo?

S bývalým manželom máme striedavú starostlivosť a v ten týždeň ich mal on. Bolo pol ôsmej večer a na mori boli veľké vlny, na ktorých exmanžel surfoval. Naše deti sa hrali vo vode, boli tam samy. Strhla ich vlna, zmietla Fridu, jej deväťročný braček sa ju snažil zachrániť, dlho kričal, ale nikto z dospelých na brehu si ich nevšimol. Otec bol ďaleko na to, aby ich počul alebo aby si ich všimol. Aj syna vzal prúd a sám bojoval o život.

Kto deti strážil?

Mala ich strážiť nejaká cudzia pani, ale tá bola na pláži a nestrážila ich. Na stráženie detí, pokiaľ viem, nemala žiadnu kvalifikáciu a navyše bola v treťom trimestri tehotenstva.

Ako ste sa o tom dozvedeli vy?

O deviatej večer som dostala správu od bývalého manžela: „Modli sa za Fridu, bojuje

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodičovstvo

Rozhovory

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie