Denník N

Z umývača riadov je najlepší obranca na svete. Virgil van Dijk ťahá Liverpool za titulom

Virgil van Dijk oslavuje gól v Premier League. Foto – AP/Jon Super
Virgil van Dijk oslavuje gól v Premier League. Foto – AP/Jon Super

Na drese nosí iba krstné meno, pretože svojmu otcovi nikdy neodpustil, že odišiel od rodiny. Holandský futbalista Virgil van Dijk mal dvanásť, keď jeho otec Ron opustil svoju manželku a tri deti.

„Otcovo meno si z dresu nedáte preč len tak a Virgil dal jasne najavo, ako to cíti. Pravdou je, že otec pri nich nebol počas mnohých dôležitých rokov a skutočnou hrdinkou príbehu je jeho matka,“ povedal pre The Scottish Sun Virgilov strýko Steven Fo Sieeuw.

Van Dijk je dnes hviezdou Liverpoolu a stal sa najlepším futbalovým obrancom na svete. Nechýbalo veľa a vyhlásili by ho aj za najlepšieho futbalistu sveta. V hlasovaní o Zlatú loptu magazínu France Football mu chýbali iba dva hlasy, aby zdolal víťaza Lionela Messiho.

Zostaň, tu aspoň niečo zarobíš

Van Dijk sa po prestupe do Liverpoolu stal najdrahším obrancom histórie a v súčasnosti za týždeň zarobí 180-tisíc libier, no pozná chudobu. Popri tom, ako sa snažil stať profesionálnym futbalistom, si ako chlapec privyrábal umývaním riadov v reštaurácii Oncle Jean v rodnom meste Breda.

Van Dijk popri škole a tréningoch jazdil do práce na bicykli a zarábal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie