Denník N

Pellegrini a Kiska sa dohadovali o sociálny štát aj Pentu. Fico už nechce byť vo vláde

Foto - Denník N
Foto – Denník N

Pellegrini a Kiska sa prvýkrát stretli v televíznej debate. Vyčítali si Pentu aj sociálny štát.

Líder Za ľudí Andrej Kiska vyčítal premiérovi a volebnej jednotke Smeru Petrovi Pellegrinimu, že v skutočnosti nevládne on, ale Fico, a že Slovensko nie je sociálny štát. Pellegrini zasa exprezidentovi vyčítal, že pri tvorbe volebného programu spolupracuje s Pentou aj jeho daňové nezrovnalosti.

V diskusnej relácii Na telo televízie Markíza sa takto stretli Pellegrini a Kiska prvýkrát. Ešte pred dvoma mesiacmi Pellegrini v tejto relácii pripustil, že by si vedel predstaviť s Kiskom koalíciu, no túto nedeľu sa obaja politici k sebe správali konfrontačne. Podľa posledného prieskumu AKO ide o preferenčne najsilnejšie strany – Smer mal 18,5 percenta a Za ľudí 12,5 percenta.

Keď sa už zdalo, že je relácia na konci, Pellegrini povedal, že Robert Fico vo vláde, ktorá vznikne po voľbách, už nechce byť. Reagoval tak na otázku, či by si ako premiér zobral Fica do vlády. Kiska na záver spoluprácu so Smerom po voľbách vylúčil, Pellegrini ju jasne neodmietol.

Kiska: Pellegrini nevládne

Kiska už pred diskusiou hovoril, že mu je ľúto, že nie je v debate s Ficom. Pellegriniho ako premiéra dlhodobo spochybňuje. Pred týždňom v rozhovore pre Denník N povedal, že „diskutovať s Pellegrinim, ktorý nie je svojprávnym premiérom, je trošku trápne“.

Peter Pellegrini podľa Kisku niečo ako premiér hovorí, v praxi však o všetkom rozhoduje Fico. „To, čo spravili po výmene vlády, teda že nám dali nesvojprávneho premiéra, považujem za jeden z najväčších podvodov na našom štáte. Pán Pellegrini nám stále niečo hovorí, čo si myslí a ako by veci mali byť, ale rozhoduje Fico,“ povedal Kiska.

Teraz mu to v debate pripomenul aj tak, že opäť hovoril o tom, že Smer

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Smer

Voľby 2020

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie