Denník N

S hákovým krížom robil dojem na ženy. Mal ťažké časy, tak zbil cudzinca. Spísali sme výhovorky ĽSNS

Vľavo deviatka na kandidátke Medvecký z čias, keď mal zlé obdobie, vpravo krajský predseda Jakubík, ktorý si dal z frajeriny vytetovať hákový kríž
Vľavo deviatka na kandidátke Medvecký z čias, keď mal zlé obdobie, vpravo krajský predseda Jakubík, ktorý si dal z frajeriny vytetovať hákový kríž

Marian Kotleba a jeho ľudia dokážu pred svojimi voličmi vysvetliť akýkoľvek problém. Vybrali sme osem príkladov z posledných rokov.

Žilinskí sudcovia v rozsudku detailne popísali incident, pri ktorom kotlebovec Andrej Medvecký so svojím bratancom v roku 2014 zbili Lennyho Cruza z Dominikánskej republiky.

„Ty neger, rozkopte negra, k***t čierny!“ kričali na Cruza. Keď spadol na zem, kopali ho do hlavy, do bokov a do rúk, ktorými sa bránil.

„Tým mu spôsobili tržne-zmliaždenú ranu na pravom obočí, pomliaždenie a krvný výron v oblasti pravej očnice a zlomeninu stredného článku prsta s dobou liečenia v trvaní 30 dní,“ píše sa v rozsudku.

Medvecký za to vlani dostal dvadsaťmesačnú podmienku. V súčasnosti pôsobí ako podpredseda ĽSNS a už o pár týždňov sa môže stať poslancom slovenského parlamentu.

Marian Kotleba zaradil Medveckého na deviate miesto kandidátky ĽSNS s veľmi slušnou šancou na zvolenie.

Zbitý Dominikánec Lenny Cruz po konflikte s pravdepodobným budúcim poslancom Medveckým.

Keď v novembri dostal Kotleba v relácii Na telo otázku, čo hovorí na túto bitku, mal pre Medveckého pochopenie.

„Je to naozaj svedomitý človek, ktorý mal vtedy ťažké životné obdobie, a dnes je úplne iný človek,“ vysvetlil Kotleba s tým, že jeho kolega tento čin oľutoval.

Medvecký je jedným z príkladov, ako politici ĽSNS dokážu pred svojimi voličmi vysvetliť takmer akýkoľvek problém. Spísali sme prehľad ďalších siedmich výhovoriek, ktoré v podobných prípadoch doteraz zazneli.

1. Hákový kríž ako magnet na ženy

Funkcionár ĽSNS Rastislav Jakubík sa stal známym po celom Slovensku po blogoch Jána Benčíka, ktorý si všimol jeho nezvyklé tetovanie. Na starších fotografiách z pláže je vidieť, že má na hrudi vytetovaný nacistický železný kríž, v ktorého strede je vyobrazený aj malý hákový kríž.

Ako sa niečo také dá vysvetliť?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie