Denník N

Hlina v diskusii s Kotlebom prekročil hranicu slušnosti, verí, že tak zastaví rast jeho strany

Reprofoto - RTVS
Reprofoto – RTVS

Predseda KDH zaútočil na predsedu ĽSNS veľmi osobne a emotívne a opakoval slovo úchylák. Voliči Kotlebu však preto podľa sociológov zrejme sympatie k nemu nestratia.

„Musel sa stať učiteľom, aby si našiel frajerku. Čo ste im v tom kabinete ukazovali? Biceps? Brucho? Či niečo pod tým?“ pýtal sa v nedeľu v relácii O 5 minút 12 predseda KDH Alojz Hlina svojho súpera v diskusii Mariana Kotlebu (ĽSNS). Členov Kotlebovej strany Hlina v relácii niekoľkokrát označil za úchylákov.

Využil tak skutočnosť, že Kotlebu polícia preveruje za to, že údajne v minulosti udržiaval vzťahy s mladistvými dievčatami.

Na plný plyn

Názorov na to, ako pristupovať k extrémistom a fašistom, je veľa – napríklad nevolať ich vôbec do diskusií a nedávať im tak priestor a legitimitu, alebo, naopak, debatovať s nimi a konfrontovať ich s faktami. Hlina prispel v nedeľu na Slovensku novým spôsobom konfrontácie – osobnej a emotívnej, ktorá má spochybniť Kotlebu ako človeka aj politika.

Líder kresťanských demokratov tiež zdôraznil, že kotlebovcom chýba akákoľvek odbornosť, keď ich predsedovi pripomínal, že jeho poslanci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

KDH

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie