Denník N

Udalosť roka 2019: Kočnerova mafia

Viac ako päťdesiatka osobností jednoznačne za udalosť označila odkrývanie Kočnerovej mafie, správy a nahrávky z jeho trezoru a z jeho mobilu a aj vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Zapojili sa aj Milan Lasica, Iveta Radičová, organizátorky protestov Za slušné Slovensko, spisovatelia, výtvarníci, analytici, aktivisti, právnici.

Veľmi často osobnosti hovorili aj o prezidentských voľbách, spomínali klimatické protesty, 50-dňové moratórium na prieskumy či solidaritu ľudí po tragédii v Prešove.

„Nahliadnutie do mobilu Mariana Kočnera je taká unikátna udalosť, že vo svete má paralelu azda len so zverejnením diplomatických šifier na Wikileaks,“ komentuje Martin M. Šimečka.

Spisovateľ Ján Štrasser hovorí, že sme dostali správu o mafianizácii Slovenska. „29. februára 2020 sa ukáže, či nádor MK bude ďalej metastázovať alebo je šanca na vyliečenie.“

Osobnosti však upozorňujú na to, že Slovensko má stále nádej a vidieť to bolo na vlne pomoci po tragickom výbuchu plynu v obytnom dome v Prešove. „Je v nás ešte dobro, sme schopní sa spojiť, keď to naozaj treba, a pomôcť si navzájom. Pamätajme na to, prosím. Nech nás ťažké časy spájajú, nie rozdeľujú,“ hovorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rok 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie