Denník N

Pozreli sa do očí obžalovaným z vraždy svojich detí

Alena Zsuzsová obžalovaná zo sprostredkovania vraždy. Foto N - Tomáš Benedikovič
Alena Zsuzsová obžalovaná zo sprostredkovania vraždy. Foto N – Tomáš Benedikovič

Špecializovaný trestný súd prijal obžalobu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Začne sa intenzívne pojednávať.

Kým novinári stáli pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku už pred šiestou ráno a pripravovali sa na to, kto bude mať lepší záber Aleny Zsuzsovej, iní účastníci súdu, ktorí už v tom čase boli na ceste do Pezinka, prežívali drámu.

„Musela som si dať tabletku na upokojenie,“ hovorí mama Martiny Kušnírovej Zlatica. Jana Kuciaková, mama zavraždeného Jána Kuciaka, hovorí, že si dala dve. Obe boli v čiernom a s odznakmi All for Jan. Od vraždy ich detí nosia tieto odznaky stále. Na súd prišli aj Jánov otec Jozef aj brat Jozef Kuciak mladší.

Ešte v aute si mysleli, že možno všetci obžalovaní na súd neprídu. Krátko pred pojednávaním v Pezinku už vedeli, že to bude inak a že dnes sa pozrú do očí ľuďom, ktorých považujú za vrahov svojich najbližších.

„Budú to ťažké Vianoce,“ povedala pani Kušnírová a vstúpila do pojednávacej miestnosti. Jej druhé Vianoce bez dcéry Martiny.

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Fejková krásavica, Kočnerova volavka

Na súde sa sedí tak, že napravo sú obžalovaní a ich právni zástupcovia a naľavo prokurátori, poškodení a ich splnomocnenci. Rodičia zavraždených detí tak sedeli rovno oproti súdeným pre vraždu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie