Denník N

Sulík blogoval o Kotlebovi vo Važci: Dal ľuďom pocit bezpečia. Nicholsonová: K nejakému blogu sa vyjadrovať nebudem

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

V stredu o pol jedenástej večer zverejnil predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík blog s titulkom Kotleba dal ľuďom z Važca to, po čom tak veľmi túžia – pocit bezpečia.

Zareagoval tak na Newsfilter Denníka N, v ktorom Roman Pataj kritizoval Kotlebu za to, že si z bitky v tejto obci urobil kampaň. Vo Važci skupina ľudí z osady zbila dvoch mužov. Blog zverejnil Sulík len tri a pol hodiny potom, čo vyšiel Newsfilter.

Čo si všimol predseda SaS

„Teraz k podstate veci: namiesto skúmania, či sa nejedná o rasovo motivovaný čin, a volania po exemplárnom treste, začne sa Denník N obúvať do Kotlebu, ktorý ako jediný politik sa do tej obce vybral. To je jednoducho nepochopiteľné,“ písal.

V texte si všíma aj to, že Kotleba „neprišiel sám, prišiel s 200 kamošmi a tí dali miestnym presne to, čo im chýba – pocit bezpečia. Pocit, že konečne si niekto dá rady s asociálmi“. SaS sa v posledných prieskumoch verejnej mienky pohybuje len tesne nad hranicou zvoliteľnosti.

Bitka sa odohrala minulý týždeň 11. decembra. Polícia začala v tejto veci trestné stíhanie a 17. decembra obvinili osem mužov a dve ženy vo veku od 19 do 51 rokov. Traja skončili vo väzbe. Potom, ako boli obvinení, začali kotlebovci šíriť video z bitky. Deň po obvinení prišli aj do Važca na stretnutie občanov s obecným zastupiteľstvom. Potom sa vybrali aj k osade.

Vo štvrtok Sulík odmietol, že by bol blog

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie