Denník N

Advokátska komora už má prvý podnet na zápis sudcu Davida Lindtnera za advokáta

David Lindtner, predseda Okresného súdu Bratislava III. Foto N - Monika Tódová
David Lindtner, predseda Okresného súdu Bratislava III. Foto N – Monika Tódová

(Aktualizované) Neprešiel ani deň od zloženia advokátskeho sľubu sudcom Davidom Lindtnerom a advokátska komora dostala podnet, aby spätne zrušila rozhodnutie o jeho zápise do zoznamu advokátov.

Od stredy nič nebráni tomu, aby sa zo sudcu Davida Lindtnera stal advokát. Ešte minulý týždeň ho odobrilo predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory, v stredu zložil sľub. Lenže netrval ani deň a už dostala komora podnet, aby sa schválením Lindtnera za advokáta spätne zaoberala.

Podnet na revíznu komisiu poslala advokátka z Lučenca Viktória Hellenbart. Žiada, aby sa zrušilo uznesenie predsedníctva komory o zapísaní Lindtnera do zoznamu advokátov.

Hovorkyňa komory Alexandra Donevová potvrdila, že revízna komisia sa zaoberá každou sťažnosťou, ktorá jej je doručená. „Celé sťažnostné a disciplinárne konanie však podlieha povinnosti mlčanlivosti,“ dodala. Nie je tak isté, či Hellenbart poslala podnet ako jediná, alebo už je ich na komore viac.

Po zverejnení textu sa k jej podnetu pridali ďalší štyria advokáti. Roman Gašparík, Róbert Vrablica, Ivana Kováčová a Nina Šťastná rovnako ako Hellenbart pochybujú, či Lindtner spĺňa požiadavku „spoľahlivosti“ – či bude čestne a svedomito plniť povinnosti advokáta.

Advokátka Hellenbart svoj podnet sprístupnila Denníku N. V závere spomína, že rozhodnutie predsedníctva komory je podľa nej pre mnohých advokátov, ale aj sudcov, veľkým osobným sklamaním.

„Po nevýraznej mediálnej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie