Denník N

Po útoku na 60-ročnú ženu sa do Richnavy chystajú kotlebovci, predbehol ich Truban a PS/Spolu

PS/Spolu v Richnave. Reprofoto - N
PS/Spolu v Richnave. Reprofoto – N

V stredu podvečer napadli štyria jedenásť- až štrnásťroční útočníci z rómskej osady staršiu paniu, ktorú sotili z mosta a okradli. Žena skončila v nemocnici.

Boli to vlastne ešte deti, no aj tak sa správali veľmi surovo. Keď v stredu 18. decembra prechádzala 60-ročná žena po moste nad riekou Hornád v Richnave, napadli ju od chrbta. Pani spadla na zem, no oni ju opäť sácali.

Keď sa chcela pridržať zábradlia, šliapli jej na ruku. Pustila sa a padla z trojmetrovej výšky. Ani to útočníkom, ktorí mali od jedenásť do štrnásť rokov, nestačilo. Na ženu ešte niekoľkokrát skočili, okradli ju o mobilný telefón a utiekli do rómskej osady.

Vzápätí ich zadržala polícia. Žene sa podarilo dokráčať do miestnych potravín, aby si privolala pomoc. Záchranári ju previezli do nemocnice v neďalekých Krompachoch, pravdepodobne s poraneniami vnútorných orgánov, z ktorých sa bude liečiť minimálne mesiac.

Útok vyvolal v dedine pobúrenie, na ktorom sa podľa osvedčeného scenára rozhodli priživiť aj kotlebovci, ktorí do Richnavy zvolali na sobotu demonštráciu. V dedine na ňu už pozývalo ich auto s ampliónmi.

V piatok ich predbehli politici koalície PS/Spolu, ktorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Progresívne Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie