Denník N

Guláš z mačiek a zo psov

V slovenskej politike sa aj úplný štandard predáva ako luxusná výbava.

Autor je poslancom NR SR, člen klubu KDH

Blíži sa čas predvolebných gulášov. Pre tieto voľby bude v ponuke ozaj niečo extra špeciálne. Guláš z mačiek a zo psov, dochutený žabami.

Striaslo vás? Zvyknite si! Takýto guláš sa vám bude ponúkať ako niečo, čo slovenský ľud skutočne potrebuje.

Slovensko je v niečom ozaj smutná krajina. Popri našich ľavičiaroch sú aj povestní francúzski kaviároví socialisti ako chudobní príbuzní. Niektorí naši pravičiari by nedokázali riadiť ani novinový stánok v okresnom meste. V takejto krajine, v takejto politickej mizérii sa môže guláš z mačiek a zo psov javiť ako jedlý, niektorým dokonca aj ako chutné riešenie.

Je zaujímavé sledovať, ako predseda liberálov aspoň zvádza vnútorný boj, či vôbec variť takýto guláš, no jeho podpredsedovia už vykrikujú: „Rýchlo varme, však oheň pod kotlom sme zapálili!“ Niekto z tejto partie hlesne: „Ale čo s Kuffom?“ „Kuffa sa odpíše sám. Vzdá to najneskôr vtedy, keď mu niekto podá zásteru a varechu, a povie mu: Postav sa vedľa Poliačika a pozývaj ľudí na guláš!“ Tak bude znieť odpoveď.

„Ale čo poslanec Vašečka a slečna, ktorá nazvala Ježiša sadomasochistom?“

„To sa spraví. To ľudia pochopia. Veď ten guláš bude navarený v mene najvyššieho dobra. Najvyšším dobrom je, aby sme boli v parlamente. To ľudia pochopia. Nemaj obavu…“ znie odpoveď.

„Čo bude naším programom?“ pýta sa profesor Osuský.

„Nekradnúť!“ zaznie odpoveď.

„Však to som nikdy nerobil,“ pomyslí si Osuský.

Programom tejto partie bude presviedčanie, že nebudú kradnúť. To ako by sme ponúkali na predaj auto a potenciálny kupec sa vás opýta, v čom je toto auto výnimočné. „No predsa v tom, že ide,“ bola by odpoveď.

To, že auto ide, je najnormálnejšia vec na aute. Žiaľ, na Slovensku sa táto samozrejmosť niekomu javí ako fantastický benefit. Dokonalý nadštandard. Kožené sedačky z leopardej kože.

Niektorým kupcom však táto odpoveď nestačí a ďalej sa pýtajú: „Ale aká je výbava, aká je spotreba, kto ho vyrobil, má volant servoriadenie…?“

„Nestačí vám, že ide? Musí vám to stačiť!“ zaznie podráždená odpoveď.

Slovensko si zaslúži auto, o ktorom viete všetko. Nielen to, z čoho je, kto ho vyrobil, kto ho šoféruje, ale aj ako sa správa v teréne, na diaľnici, v daždi na mokrom povrchu… Žiaľ, vyzerá to tak, že vám v týchto voľbách budú ponúkať guláš z mačiek a zo psov, ochutený žabami, a budú vám ho ponúkať dokonca ako delikatesu. Tú zvláštnu chuť možno spočiatku ani hneď nezachytíte, lebo bude prehlušená korením a nejakými tými chilli výkrikmi. Ťažko vám z neho dôjde až po čase. Po tom, keď zaplatíte (odvolíte). Až potom všetky tie premiešané ingrediencie začnú naplno pôsobiť a môže vám prísť nevoľno.

Dobrú chuť, priatelia!

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie