Denník N

Ako si sudca Stieranka poradil s nespratným divákom – kolegom Harabinom

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Štefan Harabin v súdnej sieni provokoval tak veľmi, že ho sudca Rastislav Stieranka nechal vyhodiť z miestnosti. Nie je to pritom po prvý raz, čo Harabin spustil na súdoch svoj slovný „free style“.

Štefan Harabin nahlas komentoval súdne pojednávanie, ostentatívne krútil hlavou a smial sa. Sudca Rastislav Stieranka pritom už po prvých náznakoch nepokoja v súdnej sieni upozorňoval, že takéto správanie nestrpí. „Poprosím vás, aby ste nezasahovali do súdneho pojednávania,“ varoval Harabina, ktorý na tento súd prišiel v úlohe diváka. Pohrozil mu aj poriadkovou pokutou. Nezabralo.

Harabin sa opäť nezdržal – a musel ísť na chodbu, sudca Stieranka ho nechal vykázať z pojednávania.

Ešte aj tam sa bývalý predseda Najvyššieho súdu rozkrikoval tak, že museli zakročiť príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže. Upozorňovali ho, aby nekričal, pretože ho počuť až dovnútra súdnej siene.

Sudca Stieranka vykázal svojho kolegu sudcu. Štefan Harabin skončil na Najvyššom súde a je len od začiatku decembra na dôchodku, naplno sa venuje predvolebnej kampani. Je totiž volebným lídrom strany Vlasť.

Udialo sa to na pojednávaní Špecializovaného trestného súdu s Tiborom Eliotom Rostasom, na ktoré sa spolu priviezli vo volebnom autobuse Harabiňák.

„Sorosov mopslík, právny idiot.“ Harabinov repertoár sa opakuje

Harabin sudcu Stieranku svojím správaním nezaskočil.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie