Denník N

Slovenský rok 2019: kŕč agresívnych, samoľúbych mužov, ktorí neznášajú silné ženy

Uplynulý rok bol predohrou k súboju o udržanie civilizácie, ktorý nás čaká už koncom februára.

Ženy sú nesporne lepšími líderkami ako muži, povedal pred dvoma týždňami v jednom rozhovore bývalý americký prezident Barack Obama. A dodal, že problémy súčasného sveta spôsobujú obvykle „starší muži, ktorí odmietajú odísť“.

Obama nikoho nemenoval, ale nie je ťažké si mená domyslieť: od Donalda Trumpa cez Vladimira Putina, Viktora Orbána až po Roberta Fica. Najvýstižnejším opisom (nielen) slovenského roku 2019 by mohla byť veta, že našu spoločnosť zasiahol kŕč mužov, ktorí sa odmietajú vzdať svojej moci.

Sú pre jej udržanie ochotní spustošiť spoločnosť, krajinu či celú planétu. Poznáte ich aj podľa toho, že neznášajú konkurenciu silných a sebavedomých žien.

Náš búrlivý rok 2019 bol vo svojej podstate sériou predstavení, v ktorých vystupovali agresívni a samoľúbi muži: Fico, ktorý bránil voľbe ústavných sudcov, lebo sa ním sám chcel stať, Andrej Danko, ktorý sa klaňal diktátorom, Štefan Harabin a Marian Kotleba, ktorí šírili nenávisť, a napokon aj Marian Kočner a jeho zločinecká skupina, ktorá nám nechtiac opísala svoju korupčnú a vražednú sieť tým najodpornejším jazykom.

Všimnite si, že ak sa v okolí týchto mužov vôbec vyskytujú ženy, tak len ako slúžky ich záuj­mom.

Títo muži predstierajú, že sú neporaziteľní, preto ich tak zaskočilo víťazstvo Zuzany Čaputovej v prezidentských voľbách. Pochopili ho však tak, že zahrnuli ženy do tábora svojich úhlavných nepriateľov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie