Denník N

Dvakrát odsúdený Kotlebov podpredseda Medvecký môže byť poslancom, aj keď zbil človeka a šoféroval opitý

Andrej Medvecký a jeho obeť Leni Cruz, ktorého zbil a nadával mu do negrov
Andrej Medvecký a jeho obeť Leni Cruz, ktorého zbil a nadával mu do negrov

Medvecký už nie je v podmienke, výpis z registra trestov má čistý. Cestu k voľbám mu uvoľnilo to, že trest za napadnutie cudzinca mu spojili s trestom za šoférovanie s alkoholom v krvi.

Pred krajským riaditeľstvom banskobystrickej polície stojí asi dvadsiatka zoradených mužov. Vybraní z nich sa postupne striedajú pred kamerou a v rámci predvolebnej kampane upozorňujú na „útoky asociálov“. Ostatní uhrančivo hľadia pred seba.

Takto vyzerá predvolebná kampaň Kotlebovej ĽSNS a vystupuje v nej aj Andrej Medvecký. Neisto do kamery číta pripravené vety o osadníkoch, ich útokoch a o tom, ako vraj zlyháva polícia.

Deviatka kotlebovej kandidátky Medvecký pritom vie, aké to je pobiť sa. Známy je najmä tým, že krátko po voľbách 2016 sa vzdal mandátu pre trestné stíhanie za napadnutie cudzinca z Dominikánskej republiky, na jeho miesto vtedy nastúpil Milan Mazurek.

Medvecký mal problémy s políciou aj druhýkrát – pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu. A aj napriek tomu, že ho už dvakrát odsúdili, na ceste do parlamentu ho to nezastaví. Paradoxne, pomohlo mu práve to, že ho po útoku chytili šoférovať s alkoholom v krvi.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Milan Mazurek

Slovensko

Teraz najčítanejšie