Denník N

Toto sú 3 najčastejšie spôsoby kradnutia áut. Ako sa proti nim chrániť?

Zabezpečenie áut sa každým rokom zlepšuje. Automobilky prichádzajú s novými technológiami, ktoré sťažujú zlodejom áut ich prácu. No aj napriek tomu im to niekedy trvá len pár sekúnd. Tu sú 3 najčastejšie spôsoby, ako zlodeji kradnú autá.

  1. Mechanické otvorenie

Ak ste majiteľom staršieho vozidla, ukradnúť vám ho nebude pre zlodejov žiaden problém. Auto si otvoria planžetou alebo obyčajným drôtom a naštartujú ho spojením káblov vedúcich do spínacej skrinky. 

  1. Odtiahnutie auta

Veľmi rýchly a účinný spôsob, ako vám ukradnúť auto bez akéhokoľvek poškodenia. Zlodeji áut ho využívajú najmä pri nových, drahých vozidlách. Auto si odvezú do garáže a tam už majú dostatok času na jeho odomknutie. 

  1. Zosilnenie bezkľúčového signálu

Bezkľúčové odomykanie a štartovanie automobilu je veľký trend. No tak ako je pohodlný pre vodiča, je pohodlný aj pre zlodejov áut. Stačí im totiž zariadenie, ktoré predĺži signál kľúča. Systém auta si myslí, že majiteľ je nablízku, a tak dovolí otvoriť dvere a naštartovať.

Či už máte nové, alebo staršie vozidlo, o ktoré nechcete prísť, odporúčame vám si ho dodatočne zabezpečiť elektro-mechanickým systémom VAM R1 alebo najnovším „členom“ rodiny Vampire Lite. Táto novinka je postavená na technológii, ktorú 20 rokov neprekonal žiaden zlodej.

Vampire Lite funguje na 2 princípoch:

Princíp kombinatoriky

Na to, aby zlodej ukradol auto zabezpečené Vampire Lite, by potreboval dlhé hodiny, čo štandardne nie je pri krádeži auta možné.

Princíp unikátnosti

Keďže v každom aute sú zabezpečené iné časti, zlodej nedokáže tento mechanizmus identifikovať ani v prípade, že by si rovnaký model auta s nainštalovaným Vampire Lite rozobral doma v garáži.

Čím je Vampire Lite výnimočný?

Systém blokuje až 7 komponentov automobilu:

-motor

-spojkový pedál

-elektroniku

-ručnú brzdu

-batériu

-palivovú sústavu

-elektronickú riadiacu jednotku

A to všetko s nulovým odberom z batérie.

Ochrana aj pred odtiahnutím

Vampire LITE je možné dokúpiť si aj modul VAM ODŤAH. Vaše auto bude nekompromisne zabezpečené proti: naloženiu, ťahaniu, tlačeniu, zdvíhaniu, nakláňaniu, krádeži kolies a vniknutiu do motorovej časti.

Nainštalujte si VAMPIRE Lite do vášho automobilu a nájdete ho vždy tam, kde ste ho zaparkovali. Viac informácií nájdete na stránke https://vam-system.sk

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Technológie

Slovensko, Veda

Teraz najčítanejšie