Denník N

Vlhová vyhrala slalom vo Flachau, Shiffrinová skončila až tretia

Petra Vlhová s trofejou za víťazstvo vo Flachau. FOTO TASR - Martin Baumann
Petra Vlhová s trofejou za víťazstvo vo Flachau. FOTO TASR – Martin Baumann

Petra Vlhová vyhrala slalom Svetového pohára vo Flachau. V rakúskom stredisku obhájila vlaňajšie víťazstvo. Vlhová vyhrala s náskokom 10 stotín sekundy pred Švédkou Annou Swenn-Larssonovou. Mikaela Shiffrinová skončila až tretia s odstupom 43 stotín.

SP – slalom (Flachau):

1. Petra Vlhová (SR) – 1:53,65
2. Anna Swenn-Larssonová (Švéd.) +0,10
3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,43
4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,50
5. Katharina Liensbergerová (Rak.) +0,80

Vlhová smerovala za víťazstvom už po prvom kole, ktoré vyhrala o 60 stotín sekundy pred Mikaelou Shiffrinovou. Trať druhého kola staval Shiffrinovej tréner Mike Day, ale Vlhovú v druhom kole viac ohrozila Swenn-Larssonová.

Švédka predviedla v druhom kole najrýchlejšiu jazdu, ale Vlhovej náskok z prvého kola napokon tesne stačil na víťazstvo. Vlhová po prvý raz v kariére v slalome dvakrát po sebe zdolala Shiffrinovú a zdramatizovala súboj o malý krištáľový glóbus.

Hodnotenie slalomu stále vedie Shiffrinová (440 bodov), ale Vlhová na ňu stráca už len 80 bodov (360). V celkovom poradí Svetového pohára je Shiffrinovej náskok pred Vlhovou presvedčivejší. Američanka má 886 bodov, kým Vlhová 613 bodov.

„Robila som v druhom kole veľa chýb, cítila som, že som nešla najlepšie. Počula som však povzbudzovanie fanúšikov, takže som sa snažila ísť stále naplno. Nakoniec to vyšlo. Každé víťazstvo je špeciálne, ale vyhrať tu vo Flachau opäť po roku je neuveriteľné. Bolo to ťažké sa koncentrovať, ale snažila som sa dať do toho všetko,“ povedala Vlhová bezprostredne po víťazstve pre RTVS.

„Snažila som sa byť pokojná a sústredená. Bolo to napokon tesné, ale dokázala som to. Cítila som formu a som rada, že som to potvrdila. Som šťastná, že som vyhrala pred toľkými mojimi priaznivcami,“ doplnila Vlhová.

Petra Vlhová sa vo Svetovom pohári najbližšie predstaví už v sobotu 18. januára. V talianskom Sestriere ju čaká dôležitý paralelný obrovský slalom. Vlhová v tejto sezóne vyhrala paralelný slalom v St. Moritzi a vedie súťaž o malý krištáľový glóbus v paralelných disciplínach.

Foto – TASR/AP

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie