Denník N

Kiska si konečne povykal s Ficom

Predseda Za ľudí bol zatiaľ poslednou obeťou nenávistného videa Smeru, reagoval naň správne.

Demokratická opozícia to už s umiernenosťou svojej volebnej kampane trochu preháňala, hoci si Peter Pellegrini myslí presný opak. Dianie na súde v Pezinku ukazuje, že až taký dôraz na pozitívne emócie nie je primeraný stavu, v akom sa Slovensko nachádza. Potvrdilo sa, že Robert Fico a jeho blízki za 12 rokov dramaticky posilnili systém beztrestnosti pre ich ľudí.

Práve toto podozrenie (medzičasom dokázané) po dvojnásobnej vražde na jar 2018 vyvolalo najväčšie protesty od Nežnej revolúcie, a nie je celkom jasné, prečo sa opozícia tejto silnej emócie do značnej miery vzdala.

Ficove výhrady o zneužívaní tragédie vo svoj prospech sú falošné a netreba ich brať vážne. Vražda a následné zistenia o fungovaní Kaliňákovej polície, Trnkovej prokuratúry a Jankovskej sudkýň a sudcov sú celkom prirodzene politickou témou, pretože veľmi úzko súvisia s konkrétnou politickou stranou.

Jej predseda Fico zároveň využíva tie najprízemnejšie techniky. O politikoch opozície klame a opäť šíri rasizmus. Ostatnou, ale určite nie poslednou obeťou tejto taktiky bol predseda Za ľudí Andrej Kiska. Ak jeho reakcia na Ficov podlý útok nebude ojedinelá, mohla by fungovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Robert Fico

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie