Denník N

Fanúšikovia nechcú Nemečka, k bojkotu extraligy sa za jediný deň pridali tisíce

Foto - tasr
Foto – tasr

Hokejoví fanúšikovia sa snažia vytvoriť tlak na odstúpenie Igora Nemečka. Na sociálnych sieťach vznikajú stránky na podporu Richarda Lintnera.

Slovenským hokejovým klubom hrozí, že v novej sezóne budú hrať pred prázdnymi tribúnami.

Fanúšikovia nespokojní s voľbou Igora Nemečka za prezidenta slovenského hokeja totiž chystajú bojkot hokejovej extraligy. Za jediný deň od kongresu zväzu sa k akcii na Facebooku pridalo už 7-tisíc ľudí a ich počet rýchlo rastie.

„Vyzývame všetkých fanúšikov na bojkot zápasov 1. kola hokejovej Tipsport Extraligy, aby na protest proti zvoleniu Igora Nemečka do funkcie prezidenta SZĽH vyjadrili svoju podporu protikandidátovi Richardovi Lintnerovi,“ píše sa na Facebooku. „Protest bude trvať až do chvíle, kedy sa pán Nemeček nevzdá postu prezidenta SZĽH, t.j. aj po prípadné 2.,3. či 4. kolo hokejovej Extraligy.“

Prvé kolo extraligy sa začína o 76 dní, 11. septembra.

Na Facebooku v deň volieb vznikli aj stránky Žiadame odstúpenie Igora Nemečka z postu prezidenta SZĽH, ktorá má 6600 fanúšikov, a Končím so Širokého hokejom, ktorá sa blíži k počtu 6-tisíc fanúšikov.

Lašák: Ešte nevedia, že prehrali

Nemeček zvíťazil vo voľbách napriek tomu, že jeho protikandidát Richard Lintner mal za sebou tím s hráčmi zlatej generácie, prepracovaný program so zmenami od mládeže po reprezentáciu a veľkú podporu verejnosti aj hviezd súčasného hokeja.

„Voľby dopadli presne tak, ako verejnosť nechcela. Hokejová verejnosť chcela Riša Lintnera,“ povedal po voľbe pre Hospodárske noviny brankár Ján Lašák. „Igor si spravil domácu úlohu, on a jeho tím teraz oslavujú, ale oni ešte nevedia, že prehrali.“

Ešte tvrdší bol Michal Handzuš. „Namiesto toho, aby sa naštartovala zmena, aby prišlo niečo nové, tak sa zvolil človek, ktorý bol pätnásť rokov na zväze v dvoch najvyšších funkciách. Cesta je jasná, bude to pokračovať. Slovenský hokej asi musí padnúť na dno,“ uviedol.

Nemeček, blízky človek Širokého

Nemeček na zväze pôsobí vo vysokých funkciách už od roku 1999 a zažil s ním pozvoľný pád z najvyšších priečok do priemeru. Post prezidenta prebral v roku 2011 ako nástupca a blízky človek Juraja Širokého.

Lintner bol po prehre vo voľbách sklamaný, no v hokeji chce podľa vlastných slov pokračovať. „Je mi ľúto, keď vidím, ako sa nedôvera fanúšikov, verejnosti a partnerov stále stupňuje. Na hokeji mi vždy záležalo a záležať bude, preto v rámci možností budem ďalej pracovať na hokejových aktivitách,“ hovoril.

„Musíme celú situáciu vstrebať, počkáme na reakciu verejnosti, ktorá nás tak podporovala, a potom uvidíme, čo bude ďalej.“

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie