Denník N

Inštalatér na podpore, ktorý Slováka zdolal za štyri minúty. McGregor sa vrátil vo veľkom štýle

Conor McGregor oslavuje víťazstvo nad Američanom Donaldom Cerronem. Foto – John Locher/Associated Press
Conor McGregor oslavuje víťazstvo nad Američanom Donaldom Cerronem. Foto – John Locher/Associated Press

Za víkendový zápas zarobil 80 miliónov.

Bojovník MMA Conor McGregor sa po 15-mesačnej odmlke vrátil do oktagonu víťazstvom nad Američanom Donaldom Cerronom na turnaji UFC 246.

Kým Ír McGregor naposledy prehral s Khabibom Nurmagomedovom, Američan Cerrone od mája 2019 zápasil už po štvrtý raz, naposledy v septembri.

Sebavedomý Ír si zo svojho predošlého duelu odniesol aj 6-mesačný dištanc a pokutu 50-tisíc dolárov po hromadnej bitke, Rus ako iniciátor konfliktu 9-mesačný dištanc a pokutu vo výške až 500-tisíc dolárov.

McGregor medzitým na sociálnej sieti oznámil koniec kariéry, no v januári sa vrátil a chce byť opäť aktívny. Médiám opakovane hovorí, že tento rok plánuje stihnúť minimálne tri zápasy a získať titul.

Otázna bola skôr jeho forma, veď naposledy zvíťazil v novembri 2016, keď získal súčasne druhý opasok v inej váhovej kategórii a stal sa prvým zápasníkom v histórii najslávnejšej organizácie UFC (Ultimate Fighting Championship), ktorý je držiteľom dvoch opaskov naraz.

Dlho to netrvalo ani tentoraz. Cerroneho dominantne zdolal technickým knokautom po štyridsiatich sekundách. I keď je Američan povestný tvrdými kopmi, práve jeden taký od Conora mu spôsobil problémy, po ktorých už nedokázal pokračovať, a rozhodca bol nútený zápas ukončiť.

Agresívne útoky v prvom kole vedúce ku knokautom sa stali jeho zbraňou, ktorú sa snaží využiť celú svoju kariéru. Vie, že na začiatku môže najlepšie využiť svoju rýchlosť a techniku, ktoré mu pre únavu chýbajú v ďalších kolách. Pocítil to aj jeden slovenský zápasník ešte predtým, ako sa McGregor stal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie