Denník N

Ako zistíš, že si už príliš starý pre tento svet?

Foto – Fotolia
Foto – Fotolia

Všetci poznáme ten slávny citát, v ktorom sa Aristoteles sťažuje, že dnešná mládež je hlúpa a nemá žiadne hodnoty. Iný citát hovorí, že všetko, čo sa udialo do tvojej dvadsiatky, je niečo, v čom vieš byť dobrý a vynikať, ale všetko to, čo po tridsiatke, treba zakázať.

Keď som mal pätnásť, nadchli ma blogy a okamžite sa zo mňa stal bloger, keď prišiel Facebook, Twitter, nadšene som si medzi prvými založil konto a potom ako blázon zdieľal všetky tie virály a vtipné videjká. Ale vždy som tak niekde na pozadí tušil, že raz ten moment okamžitého technologického opotrebenia nutne musí prísť.

Keď pred dvoma rokmi Apple venoval v evente 30 minút opisovaniu, ako geniálne má vyriešené animované emoji, myšlienku „To by Steve Jobs nikdy nedovolil“ som ešte dokázal potlačiť. No keď som si pred dvoma týždňami s cieľom „nebyť pozadu“ nainštaloval sociálnu sieť TikTok, pochopil som, že technologická staroba definitívne zaklopala na dvere.

Že nepoznáte TikTok? Možno ste už tiež veľmi starí: minulý rok prekročil jednu miliardu stiahnutí v obchodoch Apple a Android, patrí už medzi najväčšie siete na svete, no väčšinu používateľov tvoria tínedžeri a ľudia do 24 rokov.

A čo je jej obsahom? Krátke

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie