Denník N

Neurochirurg a dekan Šteňo už nie je poradcom Pellegriniho, predtým radil aj Ficovi

Foto – TASR
Foto – TASR

Vlani mal Juraj Šteňo spory s vtedajšou ministerkou Kalavskou pre operáciu 15-ročného chlapca s nádorom na mozgu a ministerka ho vtedy odvolala z postu hlavného odborníka.

Dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského Juraj Šteňo skončil ako poradca premiéra Petra Pellegriniho pre zdravotníctvo. Šteňo radil ešte jeho predchodcovi a predsedovi Smeru Robertovi Ficovi.

Pred prezidentskými voľbami v roku 2014 bol Šteňo medzi osobnosťami, ktoré si Fico pozval na slávnostný obed na podporu svojej kandidatúry.

Keď sa Denník N pýtal Šteňa minulý týždeň, či je stále poradcom, jeho prvá odpoveď bola: „Áno, som ešte stále poradcom predsedu vlády SR pre zdravotníctvo, respektíve neviem o tom, že by som už nebol.“

O pár dní neskôr poslal ďalšiu odpoveď. Po otázkach Denníka N sa na situáciu opýtal na úrade vlády. „Údajne sú na úrade vlády pripravené zmluvy pre poradcov predsedu vlády na tento rok, teda na prvé dva mesiace. Medzi nimi je zmluva len pre jedného poradcu pre zdravotníctvo, pre mňa nie je,“ povedal Šteňo.

Úrad vlády na otázky neodpovedal. Na otázku, prečo už Šteňo nie je poradcom, hovorkyňa premiéra Patrícia Macíková povedala, že to nebudú komentovať.

Nik by Šteňa nahradiť nemal. O mesiac sú voľby a nový premiér si privedie aj nových poradcov.

Presadzoval nemocnicu, radil SaS

„Skutočnosť, že som sa dozvedel o svojom odvolaní z funkcie poradcu predsedu vlády pre zdravotníctvo z médií, vnímam ako nedostatočne kultúrnu komunikáciu zo strany zodpovedných,“ povedal Šteňo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Čakačky na neurochirurgii

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie