Denník N

Líder Brancov hovorí o útoku neoliberálov, lekárom priznal opitosť a že si všetko nepamätá

Šéf polovojenskej organizácie Peter Švrček tvrdí, že ho napadlo niekoľko osôb, ktoré vraj mali liberálny svetonázor. Lekárska správa ukazuje, že v jeho verzii je viac nezrovnalostí.

Líder polovojenskej skupiny Slovenskí branci Peter Švrček skončil v noci zo soboty na nedeľu na urgente. V pondelok večer zverejnili Branci na Facebooku fotku jeho doráňanej tváre, napísali, že má tri zlomeniny lebky, a tvrdili, že ho napadla skupina ľudí, „ktorí podľa najnovších zistení pochádzajú z neoliberálnych kruhov“.

Švrček podal aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Branci tiež zverejnili lekársku správu, ktorá ukázala, že nevyrozprávali celý príbeh.

Opitosť, na všetko si nepamätá

Slovenskí branci najskôr zverejnili na Facebooku celú lekársku správu z ošetrenia na urgentnom príjme, neskôr ju nahradili verziou so zabielenými osobnými údajmi a časťou lekárskej správy.

Denník N má k dispozícii obe verzie – Slovenskí branci okrem osobných údajov zakryli aj úvod lekárskej správy a časť diagnózy – F10.0, čo je porucha psychiky a správania zapríčinená užívaním alkoholu: akútna intoxikácia. Branci vybielili aj časť, v ktorej sa Švrček priznáva doktorovi, že požil alkohol a „na všetko si nepamätá“.

Lekári na urgente opísali,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovenskí branci

Slovensko

Teraz najčítanejšie