Denník N

Kuciakovci a Zlatica Kušnírová obedovali u Ivana Kočnera

Ivan Kočner a Zlatica Kušnírová. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ivan Kočner a Zlatica Kušnírová. Foto N – Tomáš Benedikovič

Je to dobrý človek a za svojho brata nemôže, povedal otec zavraždeného novinára na obede u brata Mariana Kočnera.

Brat Mariana Kočnera Ivan má v Pezinku čokoládovňu a kaviareň. Počas dní hlavného pojednávania sa uňho striedajú nielen domáci, ale aj zahraniční novinári.

V utorok tam prišli aj rodičia Jána Kuciaka a mama Martiny Kušnírovej.

Nie je to zlý človek

„Nie je zlý človek a za svojho brata nemôže,“ povedal Jozef Kuciak o Ivanovi Kočnerovi, keď ho prvýkrát stretol pred kaviarňou. Ivan všetkých pozval na obed aj na kávu.

Prišli cez obednú prestávku. Na popoludňajšiu časť pojednávania už Jánovi rodičia nešli, chystali sa pozrieť na dom do Veľkej Mače, ktorý si snúbenci opravovali, zapáliť tam sviečku.

„Len oči majú rovnaké,“ hovorili rodičia o súrodencoch, z ktorých jeden je obžalovaný z vraždy a druhý vystupoval aj v predvolebnom videu Zuzany Čaputovej.

Ivan Kočner. Foto N – Tomáš Benedikovič
Zlatica Kušnírová a Kuciakovci na súde. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bratia

„Vyrástli v jednej rodine pri jednej mamke a ockovi a sú úplne rozdielne povahy. A to sa cení, že brat nás pozval,“ povedala Zlatica Kušnírová.

„Bol by som rád, keby to nebol on, hoci som si ako prvé povedal, že s tým môže mať niečo spoločné. Veľmi si prajem, aby to tak nebolo,“ povedal Ivan Kočner Denníku N vo veľkom rozhovore v apríli 2019. „Má dve deti, ktoré si to budú celý život niesť so sebou. A sme tu aj my, ktorí sme súčasťou toho mena. Už to nezmyje. Je môj brat, strávili sme spolu detstvo – a teraz za ním mám najbližších 15 rokov chodiť do väzenia?“

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie