Denník N

Prezidentka: Prípad Trnka je zlyhanie. Nie vo vyšetrovaní, ale v koordinácii postupov

Zuzana Čaputová. Foto - TASR
Zuzana Čaputová. Foto – TASR

Prezidentka polícii a prokuratúre pripomenula, aké dôležité je verejnosti rozhodnutia vysvetliť. Ide o dôveru v spravodlivosť, zdôraznila. Lučanský aj Čižnár uznali, že v tomto minulý týždeň zlyhali.

Prípad bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku je ukážkou, ako zle to môže dopadnúť, keď neexistuje alebo zlyháva koordinácia medzi policajným vyšetrovateľom a dozorovým prokurátorom. Prezidentka Zuzana Čaputová po prepustení krátko zadržaného Trnku verejne upozornila, na čo by si polícia aj prokuratúra mali dávať pozor.

Jej vyhlásenie prišlo po tom, ako si okolnosti prípadu dala vysvetliť policajným prezidentom Milanom Lučanským a generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom. Za ním prezidentka zašla osobne na generálnu prokuratúru v stredu. S Lučanským sa stretla už v nedeľu pred jeho odchodom do zahraničia.

Zašla na generálnu prokuratúru

Minulotýždňové zadržanie Trnku, vznesenie obvinenia a následné prepustenie a zrušenie obvinenia považovala hlavu štátu za dostatočný dôvod na zvolanie stretnutí s Lučanským a Čižnárom. „Samozrejme, že v plnej miere rešpektujem nezávislosť vyšetrovania,“ uisťovala Čaputová a dodala, že na oboch nechala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobroslav Trnka

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie