Denník N

Súd sa zaujíma o Kočnerovu jachtu. Mlynarčík, ktorý sledoval Kuciaka, je stále vyšetrovateľ

Marian Kočner na člne v lete 2017 s manželkou Karolínou (na fotke vzadu), vľavo vpredu je Zuzana Tománková, žena vedľa nej sa podobá na manželku Petra Tótha. Zdroj - OCCRP
Marian Kočner na člne v lete 2017 s manželkou Karolínou (na fotke vzadu), vľavo vpredu je Zuzana Tománková, žena vedľa nej sa podobá na manželku Petra Tótha. Zdroj – OCCRP

Súd zisťuje, či má Kočner zaistený kompletný majetok, rieši aj jeho zmenky v Pente. Kočner ani Zsuzsová stále nevypovedajú a nie je jasné, či ešte dostanú možnosť.

Špecializovaný trestný súd nasadil v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej tempo adekvátne tomu, aký šok celá kauza vyvolala v spoločnosti. V stredu bol na súde šiesty deň a najbližšie sa bude pojednávať o dva týždne 3. februára.

Marian Kočner a Alena Zsuzsová, obvinení z objednávky úkladnej vraždy, ani v stredu vo veci neodpovedali a nepodrobili sa výsluchu. Zsuzsová to pritom minulý týždeň sľubovala. Hovorila, že po výpovedi Andruskóa bude odpovedať na otázky. Napriek tomu to odmietla.

V stredu hovorila, že bude vypovedať v pondelok 3. februára. Termín výsluchov však neurčuje obžalovaná, ale súd, nie je preto jasné, či vôbec dostane túto možnosť. Súd v stredu čítal jej výpovede v prípravnom konaní, v ktorých hádzala vinu za vraždu na Zoltána Andruskóa, Petra Tótha a šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Kým dôkazov v neprospech Kočnera a Zsuzsovej pribúda, oni dvaja nie sú schopní brániť sa ani vlastnými tvrdeniami.

Kto vlastní jachtu

Súd navyše priznal, že sa už zaujíma o Kočnerov majetok.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie