Denník N

Ruska šofér usvedčil, že bol riešiť u Černáka problém s Volzovou, súd pojednáva pomaly

Róbert Lališ alias Kýbel pred súdom. Foto – TASR
Róbert Lališ alias Kýbel pred súdom. Foto – TASR

Ruskov bývalý ochrankár Branislav Pravda na súde vypovedal, že bol šokovaný, keď ho Rusko priviedol k černákovcom.

Je piatok 11 hodín dopoludnia a sudca Pavol Juhás z Okresného súdu Bratislava II odročil pojednávanie s Pavlom Ruskom pre objednávku vraždy Sylvie Volzovej na 2. apríl.

Hoci ide o vážnu kauzu, kde Zbor väzenskej a justičnej stráže eskortuje najväčších mafiánov z väzníc po celom Slovensku, súd na piatok predvolal iba dvoch svedkov. Oproti pojednávaniam na Špecializovanom trestnom súde, kde sa pojednáva až do neskorého popoludnia alebo aj do ôsmej večer a viac dní za sebou, ide o pomalé konanie.

Sudca tvrdí, že nemohol predpokladať, ako dlho budú svedkovia vypovedať. Keď sa prokurátor Michal Šúrek opýtal, či nemôže nariadiť aspoň viac dní pojednávaní, povedal, že je pracovne vyťažený.

V piatok na súd, ktorý prejednáva prípad z roku 1997, keď sa mal Rusko rozhodnúť riešiť svoj obchodný problém so svojou partnerkou z Markízy Sylviou Volzovou jej likvidáciou, prišiel vypovedať kľúčový svedok – Ruskov ochrankár Branislav Pravda.

Hoci objednávku vraždy potvrdzuje Mikuláš Černák aj Miloš Kaštan, Pravda predsa len nie je odsúdený mafián. Jeho výpoveď tak zrejme pôsobí dôveryhodnejšie ako ľudí, ktorí sa môžu za svedectvo chcieť dostať nejakým spôsobom na slobodu, alebo mať iné úľavy.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pavol Rusko

Slovensko

Teraz najčítanejšie