Denník N

Pellegrini o koronavíruse: Nešírme paniku, situácia je pod kontrolou

Bezpečnostné opatrenia v Pekingu. Foto - TASR
Bezpečnostné opatrenia v Pekingu. Foto – TASR

Na Slovensku nie je žiadny potvrdený prípad koronavírusu. Premiér po zasadnutí krízového štábu neobmedzuje cestovanie ani stretávanie.

Na Slovensku nie je potvrdená nákaza koronavírusom. Preverujú sa ešter tri podozrenia z minulého týždňa, premiér Peter Pellegrini (Smer) však predpokladá, že sa nepotvrdia. Výsledky budú známe definitívne v strede týždňa.

V pondelok pre nákazu, ktorá sa z Číny začína šíriť aj inde do sveta, v Bratislave zasadol krízový štáb.

„Situácia je plne pod kontrolou,“ povedal Pellegrini a požiadal verejnosť, aby sa nešírila panika. Podľa hlavného hygienika však nie je vylúčené, že sa môže niekto na Slovensku koronavírusom nakaziť. „Ťažko odhadnúť, ako sa vírus bude správať,“ povedal.

Premiér: Nemôžeme preveriť každého s chrípkou

Vírus sa prenáša aj z človeka na človeka. Premiér v pondelok verejnosť uisťoval, že tí, čo necestovali do krajín, kde sa nákaza potvrdila, a ani sa nestretli s človekom, ktorý v takejto krajine bol, sa pri príznakoch chrípky nemusia báť, že sa nakazili koronavírusom.

„Nie sme schopní laboratórne vyšetriť každého pacienta s chrípkou,“ povedal premiér po zasadnutí krízového štábu. Vyzval však ľudí, aby sa dali proti chrípke očkovať ešte predtým, ako sa začne každoročná chrípková epidémia.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie