Denník N

Nie som nacionalista, ale

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Čo má Pročko spoločné s Mizíkom.

Autorka je knižná editorka

Snaha rozumieť politike nevyhnutne znamená zaoberať sa aj ľuďmi, ktorými by sme sa inak nezaoberali ani sekundu, a čo je horšie, hlavne obsahmi toho, čo si myslia a čo hovoria. Potom nevyhnutne prichádza dilema, či prispievať k ďalšiemu šíreniu nežiaducich obsahov. Tie sa totiž v časoch, ktoré prajú nenávisti, šíria dostatočne razantne na to, aby sa potom poslanec Fico nazdal, že si rôzne rasistické svinstvá myslia ešte aj psy ležiace v krčmách. Keďže psy sú posledné, kto by si myslel to isté čo bývalý poslanec Mazurek, a dokonca niet jediného psa, čo by ohadzoval dlažobnými kockami arabskú rodinu na stanici, Fica potom zbytočne naháňajú orgány činné v trestnom konaní a my ešte zbytočnejšie tri dni oslavujeme Ficovo trestné stíhanie.

No aj keď z toho vynecháme psie svetonázory, zostáva tu akútny problém: šíriť niečo, hoci s kritickými výhradami, alebo nešíriť?

Nič sa nedá robiť, zabávač a televízna osobnosť neviem čoho Jozef Pročko kandiduje do parlamentu na peknom siedmom mieste Matovičovej kandidátky. A tak dostal, žiaľbohu alebo chvalabohu, opäť priestor v rozhovore. A teraz si povedzme, čo má spoločné s poslancom Mizíkom: To, že nepreberá zodpovednosť za svoje atavistické prejavy.

Duch neznámej totožnosti napísal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie