Denník N

Električku v Bratislave zablokovali Kočnerov známy a Hatvany z nástenky. Vallo hovorí o vydieraní

Juraj Hatvany a Matúš Vallo. Foto N – Monika Tódová, Vladimír Šimíček a TASR
Juraj Hatvany a Matúš Vallo. Foto N – Monika Tódová, Vladimír Šimíček a TASR

Pozemky pod mestskou budovou kúpil právnik z nástenkového tendra, ktorý má v Bratislave developerské záujmy. Zamestnanci mesta sa do budovy nevyhnutnej na jazdu električiek dostali len zozadu cez rozbité okno.

Preskočili plot, rozbili okná, vkĺzli do budovy a zapli elektrický prúd – to nie je scéna z akčného filmu, ale realita pracovníkov Dopravného podniku Bratislava.

Bratislavská časť Dúbravka je už niekoľko mesiacov zablokovaná, tisíce ľudí sú tam odstavení od električky. Navonok je dôvodom spor o pozemky pri električkovej trati.

V skutočnosti ide o tlak podnikateľov, ktorí dávajú vedeniu Bratislavy jasne najavo, aká je cena za to, aby ustúpili.

Po známom Mariana Kočnera najnovšie do príbehu vstúpil Juraj Hatvany, jeden z aktérov kauzy nástenka a známy Jána Slotu.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo hovorí o vydieraní a špekulantoch s pozemkami a vyrozprával napríklad aj to, ako naňho a na zamestnancov mesta kričali esbéeskári najatí majiteľmi pozemkov a ako sa ich ľudia z Dopravného podniku boja. „Z môjho pohľadu je to ukážka toho, ako súkromníci s nejakou povesťou vydierajú mesto cez ľudí,“ hovorí Vallo.

SBS, zákaz vstupu a rozbité okno

O čo presne ide:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Slovensko

Teraz najčítanejšie