Denník N

Prečo píšeme o Dankových telefonátoch so Zsuzsovou

Dankova neschopnosť hovoriť pravdu nie je hlavným dôvodom, dôležitejšie je, že bol vydierateľný.

Andrej Danko sa chytil do sietí Mariana Kočnera. Jeho volavka Alena Zsuzsová ho ulovila na vzrušujúce fotografie. Pravé aj nepravé. Danko nie je jediný a nezdá sa, že by sa s ňou niekedy stretol, a celkom určite s ňou neriešil vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prečo potom o Dankovom flirtovaní so Zsuzsovou píšeme?

Andrej Danko je predsedom Slovenskej národnej strany a posledné štyri roky aj predsedom parlamentu. Je predstaviteľ štátu. Preto je záujem verejnosti oveľa väčší a on musí strpieť výrazne väčšiu kontrolu ako bežný smrteľník. Aj on však má nárok na súkromie. Písať si či telefonovať so ženou nie je automaticky dôvod na novinové články.

Písať si a telefonovať s Alenou Zsuzsovou je však niečo úplne iné. Napriek tomu by sa jeho správy a vzdušné bozky nemuseli dostať na verejnosť. V čase, keď Zsuzsovú prosil o fotky a dohodoval si s ňou stretnutia, nemohol vedieť, že raz z nej bude obžalovaná z objednávky vraždy. Zjavne ani netušil, že sa chytil do Kočnerovej pasce. Stalo sa to viacerým. Alena Zsuzsová profesionálne lovila mužov. Nadväzovala s nimi kontakt a skúšala, kto sa chytí.

Najneskôr od leta minulého roka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Kočnerova Threema

Komentáre

Teraz najčítanejšie