Denník N

Skazenosť Andreja Danka

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Štát sa ocitol v rukách ľudí, ktorí patria na spoločenské dno.

„Tak vás bozkávam všade a nekonečne sa teším už. Budete už konečne moja celú noc.“ V ďalšom telefonáte predseda parlamentu Andrej Danko pradie do ucha Alene Zsuzsovej, ležiac na gauči a pozerajúc televíziu. Ona sa lascívne chichúňa nad jeho vodorovnou polohou.

Erotické telefonáty zjavne nie sú Dankovou silnou stránkou, ale aj Zsuszovej repertoár je biedny. Okrem ťažko znesiteľného studu, ktorý poslucháča ich dialógu zachváti, sa preto dostaví ešte údiv: tento úbohý výkon je všetko, čo dokážu predviesť ústavný činiteľ a profesionálna volavka?

Lenže tuposť tohto rozhovoru, ktorý je síce o sexe, ale svedčí najmä o úplnej prázdnote dvoch duší, je zároveň presným popisom stavu našej republiky, do akého ju priviedli politici, mafiáni a ich volavky. Do náruče bývalého premiéra poslal svoju milenku taliansky zločinec, predseda parlamentu si dohoduje sex s pravou rukou Mariana Kočnera. Štát sa ocitol v rukách ľudí, ktorí patria na spoločenské dno.

Tento stav je hrôzostrašný z niekoľkých dôvodov. Tým prvým je ten, že mentálna úroveň ústavných činiteľov sa rovná úrovni žien, ktorým podľahli – bez ohľadu na to, či vedeli, že prichádzajú z podsvetia. Trošková aj Zsuzsová patria do skupiny ľudí, ktorou každá civilizovaná spoločnosť pohŕda, Fica a Danka však zjavne priťahujú.

Ešte horšie je potom to, že svoju amorálnosť zakrývajú okatou vznešenosťou funkcií. Posadnutosť Andreja Danka uniformami a ceremóniami je rovnako zvrátená ako jeho erotický vkus.

Nikdy nebola v moderných slovenských dejinách taká desivá priepasť medzi formálnym a skutočným obrazom politikov. Vladimír Mečiar bol prejavom aj výzorom autentický tyran, Ján Slota bol autentický grobian, ich koaličný partner Ján Ľupták bol autentický truľo. Každý z nich mal len jednu tvár, tú skutočnú. Ich voliči presne vedeli, komu dávajú hlas.

Skazenosť Andreja Danka je vyššieho rádu, lebo sa svoju nízkosť snaží

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie