Denník N

Nie je ďalším, ale najväčším menom Pohody. FKA Twigs je výrazná hudobne aj imidžovo

Foto - Ando
Foto – Ando

Cez víkend ste ju mohli vidieť na Grammy počas pocty Princeovi, v júli ju môžete vidieť na trenčianskom letisku. Organizátori festivalu práve zverejnili, že ďalším menom tohto ročníka je britská hudobníčka Tahliah Debrett Barnett, ktorá vystupuje ako FKA Twigs. Presnejšie povedané, nebude ďalším, ale tým najväčším menom Pohody 2020.

„Snažili sme sa o ňu veľmi dlho a ona každým rokom rástla. Keď si pozerám naše predchádzajúce ponuky, je to ako z iného sveta,“ povedal pri predstavovaní novinky šéf festivalu Michal Kaščák.

Keď v roku 2014 vydala album LP1, práve ten sa najčastejšie skloňoval v anketách hudobných médií v Anglicku aj Amerike. Bol to veľmi výrazný debut a to isté platí aj o vlaňajšej nahrávke Magdalene. Ide o intímnu a zároveň experimentálnu hudbu, jej autorku už prirovnávajú k menám ako Kate Bush a Björk, ktoré tiež z popu dokázali urobiť umenie. Je to futuristický pop vychádzajúci z klubovej elektroniky a R&B.

„Všetky moje pesničky sú autobiografické. Každý, kto má dlhodobý vzťah, vie, aké bolestivé je, keď to prestane do seba zapadať. Máte spoločných priateľov, rodiny sa poznajú. Nie je to len srdcová trauma, ale aj sociálna,“ vraví FKA Twigs.

Magdalene je takzvaný break up album, akých už vyšlo veľa. Lenže iné je, keď sa rozíde pár, ktorý tvorí mladá talentovaná hudobníčka s hviezdnym hercom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Kultúra

Teraz najčítanejšie