Denník N

Kočner počítal v lete 2017 na jachte aj s Jankovskou: Prísť mali Darča aj Monča

Rozpis návštev na Kočnerovej jachte v lete 2017. Foto - archív N
Rozpis návštev na Kočnerovej jachte v lete 2017. Foto – archív N

Marian Kočner mal vo svojom mobile kalendár pobytov na svojej jachte na leto 2017. Počítal aj so štátnou tajomníčkou Jankovskou a jej kamarátkou Lenártovou. Fedor Flašík hovorí, že volal aj jeho, ale odmietol to.

„Volá sa Pegas. Rozmýšľam, že ju premenujem na VRATKA. Chalani, čo robili so Slotom nástenkový tender, mali loď NASTENKA,“ písal Marian Kočner Norbertovi Bödörovi o svojej jachte v lete 2017. Asi sa obaja aj smiali. Kočner je obvinený, že si v kauze Donovaly od štátu pýtal nelegálne vratky DPH.

Ide o posledné leto, ktoré Kočner na lodi strávil, v júni 2018 ho zatkli. Bolo to leto plné návštev. Denník N získal kalendár, ktorý si na celé leto Kočner zapísal. Kalendár zaistila polícia pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Okrem Kočnerovej rodiny a kamarátov mali byť od 15. augusta do 22. augusta 2017 hosťami na jachte aj „Darča, Fedor, Monča, Pávková“. Ide o Fedora Flašíka, Darinu Lenártovú, Moniku Jankovskú a Denisu Pávkovú z kauzy Technopol.

Jankovská pritom tvrdila, že s Kočnerom sa nikdy nestretla, nekomunikovala s ním a 6-tisíc správ, ktoré si podľa Threemy vymenili, považuje za vymyslených. V stredu bola u nej domová prehliadka. Rovnako aj u Bödöra, s ktorým Kočner žartoval o názve lode.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie