Denník N

Dokument o Véghovi: Trénuje s Bödörom, bojí sa výšok a Rytmus mu nahral skladbu

Attila Végh (druhý zľava) a jeho tréner Norbert Bödör (vľavo). Foto - reprofoto z oficiálneho traileru k dokumentu
Attila Végh (druhý zľava) a jeho tréner Norbert Bödör (vľavo). Foto – reprofoto z oficiálneho traileru k dokumentu

Keď na tlačovej konferencii vyhlásil, že „splň sa mu senil“, úsmevný brbt sa okamžite stal virálnym.

Peter Sagan v roku 2013 vybojoval na Tour de France už svoj druhý zelený dres po tom, čo rok predtým prekvapil cyklistický svet. V tom roku tiež Marián Hossa získal so Chicagom Stanleyho pohár, keď porazil Chárov Boston 4:2 na zápasy.

Ale že sa v tom čase stal v USA šampiónom v jednej z najprestížnejších organizácií MMA Attila Végh, nikto na Slovensku nevedel. Tento šport bol u nás ešte v začiatkoch a rodák z Dunajskej Stredy si musel na svoj status „regionálnej“ celebrity ešte chvíľu počkať. Dnes ho na Instagrame sleduje viac ľudí ako futbalistu Juraja Kucku či rappera Ega.

Mnohí športoví priaznivci ho zaregistrovali až po novembrovom Zápase storočia s Čechom Karlosom Vémolom. V ňom sa predstavil po boku nitrianskeho podnikateľa a trénera Norberta Bödöra, jedného z aktérov komunikácie s Marianom Kočnerom v aplikácii Threema. „Brutálne ďakujem môjmu tímu, Edko, Norko, Matúško, Ilja. Ľudia, bez ktorých by som nevedel takto makať,“ hovoril po víťazstve.

Príbeh 34-ročného zápasníka sa však nekončí len úspechom v zámorí a vzťahom s Bödörom, ktorý sa v snímke viackrát objavil a rozprával napríklad aj o ich spoločných začiatkoch.

Podľa českého režiséra Petra Větrovského pripomína vzostupy a tvrdé pády na dno, v ktorých sa ocitá slávny filmový hrdina Rocky. Dokument, ktorý o ňom nakrútil, práve beží v našich kinách a mapuje jeho cestu od detstva až k vypredanej O2 aréne a najväčšiemu MMA zápasu v československej histórii.

Větrovský a jeho tím použili aj exkluzívne zábery z organizácie Bellator, kde získal opasok šampióna v poloťažkej váhe. Priblížili jeho život a tréningy v USA, a aj to, ako sa prehrami frustrovaný bojovník na sklonku kariéry postavil na nohy až doma. Dokonca posunuli dátum premiéry, pretože chceli zachytiť moment, keď sa stal v januári otcom. „Takto bude mať dokument dokonalý koniec,“ hovorí režisér v podcaste U kulatého stolu.

Rekordný Zápas storočia

Zbožňuje svoje topánky i žuvací tabak, bojí sa výšok a

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MMA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie