Denník N

V piatok nastal zlom, Kotlebovi prívrženci si už aj udreli. Sibyla z PS/Spolu podal trestné oznámenie

Útok po mítingu bol zrejme reakciou na transparenty, ktoré mali protestujúci proti extrémizmu v rukách. Foto - FB/Pavel Sibyla
Útok po mítingu bol zrejme reakciou na transparenty, ktoré mali protestujúci proti extrémizmu v rukách. Foto – FB/Pavel Sibyla

Aktualizované 2. 2. – Zbitie Pavla Sibylu bolo vyvrcholením eskalujúceho napätia z námestia v centre Trnavy. Zatiaľ čo líder PS/Spolu odsúdil akékoľvek násilie, ĽSNS sa od útočníkov, ktorí stáli medzi ich prívržencami, nedištancovala. Násilie odsúdila.

Najskôr dostal do spánku, potom ďalšie údery do tela. Jeho kolega dostal do zubov. Ušlo sa vraj aj mladým ľuďom, ktorí stáli obďaleč. Pavel Sibyla, kandidát za PS/Spolu, preto v sobotu aj s kolegami podal na policajnom prezídiu trestné oznámenie.

Aj to je dohra piatkového mítingu ĽSNS v Trnave, na ktorom sa proti nim postavil dav proti extrémizmu. Medzi nimi boli aj členovia PS/Spolu či Za ľudí.

Sibyla priznal, že pôvodne ani neplánoval riešiť potýčku v parku trestným oznámením. „Ak by som to však neoznámil, na ďalšom stretnutí by to mohlo dopadnúť ešte horšie. Oni by potom mali pocit, že toto sa môže a ohrozovali by sme ďalších účastníkov,“ povedal pred policajným prezídiom.

Ľudia z PS/Spolu sú presvedčení, že útok nebol náhodný – že si ich skupinka vybrala pre stranu, za ktorú kandidujú. Vnímajú to ako politicky motivovaný skutok a v takom duchu aj podali trestné oznámenie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Progresívne Slovensko

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie