Denník N

Videl som Vlhovej tréningy, má na to, aby Shiffrinovú zdolala aj v zjazde, hovorí rakúsky novinár

Petra Vlhová počas zjazdu v Garmischi-Partenkirchene. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová počas zjazdu v Garmischi-Partenkirchene. Foto – TASR/AP

Lyžovanie je u nás populárnejšie ako futbal, hovorí Thomas Hirner z rakúskych novín Der Standard. Sledovanie tréningov Mikaely Shiffrinovej trénerom Petry Vlhovej podľa neho nebolo škandálom. „Nemalo ďaleko od bežnej praxe. Publikovali sme o tom jedine agentúrnu správu na našom webe,“ prezrádza rakúsky pohľad na vec.

Novinár si myslí, že Vlhová môže Američanku zdolať aj v zjazdoch. Svoj potenciál Slovenka ukázala aj v sobotu, keď v Garmischi-Partenkirchene obsadila ôsme miesto.

Rozhovor s Hirnerom prebehol ešte predtým, ako Mikaela Shiffrinová prerušila sezónu pre úmrtie svojho otca.

Ako rakúski fanúšikovia vnímajú, že už od roku 2015 čakajú na víťazku lyžiarskeho Svetového pohára?

Viem si predstaviť, že sú sklamaní z toho, ako sa Anna Veithová znova zranila, keď už bola na ceste k návratu. Je otázne, či sa niekedy vráti do formy, v ktorej bude schopná znova vyhrávať preteky. Odkedy vyhrala Svetový pohár, neobjavila sa žiadna pretekárka jej rangu, Rakúšania musia čakať, kým sa zrodí nová hviezda.

Myslím si však, že pre fanúšikov sú dôležitejšie jednotlivé víťazstvá ako celkový triumf vo Svetovom pohári. Fanúšikovia sa teda môžu upokojiť víťazstvami v rýchlostných disciplínach, ktoré sa minulý rok podarili Nicole Schmidhoferovej, Ramone Siebenhoferovej, Stephanie Venierovej a Mirjame Puchnerovej. Dúfajú tiež, že Cornelia Hütterová sa čoskoro vráti.

Momentálne je najlepšou Rakúšankou v poradí Svetového pohára Katharina Liensbergerová na desiatom mieste. Je tu Rakúšanka, ktorá má potenciál ohroziť Mikaelu Shiffrinovú a Petru Vlhovú?

Je mi to ľúto, ale nie je. Sem-tam sa to môže podariť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie