Denník N

Voľby môžu rozhodnúť aj o Rezníkovi. Časť opozície pripúšťa jeho skorší koniec

Jaroslav Rezník. Foto - TASR
Jaroslav Rezník. Foto – TASR

V PS/Spolu nevylučujú, že by dôsledkom zmeny zákona o voľbe šéfa RTVS bolo aj skrátenie funkčného obdobia súčasného riaditeľa Jaroslava Rezníka.

Opozičné strany opakovane kritizujú súčasné vedenie RTVS, že vo svojom vysielaní nahráva vládnej Slovenskej národnej strane (SNS).

„V RTVS to momentálne funguje tak, že to, čo Andrejovi Dankovi škodí, sa vysiela obmedzene, a to, čo mu pomáha, má priestoru viac, než by bolo vhodné,“ vyhlásil minulý týždeň bývalý redaktor RTVS a kandidát hnutia OĽaNO do parlamentu Kristián Čekovský.

S podobnou kritikou pred rokom vystúpila SaS, politici koalície PS/Spolu zase tvrdia, že SNS cielene likviduje nezávislosť RTVS aj ekonomicky, napríklad zrušením koncesionárskych poplatkov pre dôchodcov.

„Pod rúškom úľav pre dôchodcov vytvárajú čoraz netransparentnejší systém financovania verejnoprávnych médií, ktoré dostanú mimoriadne dotácie na svoj chod len vtedy, ak sa správajú podľa želania politikov, ktorí sú pri moci,“ vyhlásila vlani v decembri podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Zora Jaurová.

Niektoré z opozičných strán idú do volieb s ambíciou

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

RTVS za Machaja

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie