Denník N

Rytmusovi dlhujú polovicu odmeny. MMA organizácia XFN sa stále topí v dlhoch

Rytmus a promotér turnaja Petr Kareš na tlačovej konferencii pred XFN 14. Foto - archív tasr
Rytmus a promotér turnaja Petr Kareš na tlačovej konferencii pred XFN 14. Foto – archív tasr

Organizácia XFN bola roky jednotkou na československom MMA trhu, no aj pre zlé hospodárenie ju slovenský Oktagon nielen dobehol, ale aj prekonal.

„V roku 2018 sme investovali do vytvorenia ligy európskeho rozmeru. Potom sa nám projekt začal rozpadávať. Príliš sme sa s európskou expanziou ponáhľali a náklady boli väčšie ako to, čo sme dokázali zarábať,“ hovoril v apríli 2019 pre iDnes.cz Petr Kareš, ktorý bol tvárou projektu.

Krátko predtým sa stal majoritným vlastníkom XFN. „Aby som verejnosti ukázal, že mám záujem pokračovať a prevziať zodpovednosť za zaplatenie dlhov.“

XFN odvtedy zaznamenalo viacero neúspechov pri organizovaní bojových večerov a z majoritného vlastníka Kareša sa opäť stal bojovník.

Organizácii sa síce v decembri 2018 podarilo vypredať pražskú O2 arénu, no doteraz nevyplatila všetkých bojovníkov. Hlavným lákadlom večera bol československý súboj rapperov Otakara Petřinu (Marpo) a Patrika Vrbovského (Rytmus), ktorý vyhral Marpo.

„Môžem potvrdiť, že organizácia XFN Patrikovi Vrbovskému (Rytmusovi) stále dlhuje polovicu honorára. Nie som však oprávnený čiastku priblížiť,“ povedal jeho manažér Dalibor Frankovič.

Nový majiteľ XFN však sumu prezradil. „Ide o 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie