Denník N

Kočnerova jachta patrí oficiálne jeho exmanželke a štát s tým už asi nič neurobí

Reprofoto – Denník N
Reprofoto – Denník N

Vlastníčkou luxusnej jachty, ktorú si kúpil Kočner, je podľa maltského registra Karolína Kočnerová.

Luxusná jachta Pegas, ktorú hľadá aj slovenská polícia a prokuratúra, nie je oficiálne majetkom Mariana Kočnera. Podľa maltského registra patrí táto loď od talianskeho výrobcu značky Ferretti Karolíne Kočnerovej, ktorá býva na bratislavskej Kolibe. Ide o dom, v ktorom žil aj Kočner, oficiálne ho však vlastní jeho exmanželka Karolína.

Denník N má informácie potvrdené z maltského dopravného registra, kde je jachta zapísaná. Kočner s ňou zvykol kotviť v Chorvátsku, no na Malte si vybudoval kontakty a mal tam aj bankové účty. Jeho dcéra sa v minulosti vydala za maltského právnika, ktorý sa mu staral aj o ekonomické záležitosti.

Luxus na vode

Karolína Kočnerová je vlastníčkou jachty od začiatku, ako ju na Malte zaregistrovali, teda od roku 2016. Práve vtedy si Kočner kúpil novú, viac ako 30 metrov dlhú jachtu, ktorá zvládne aj zaoceánsku plavbu. Pôvodne sa volala Helena a zaregistrovaná bola vo Veľkej Británii. Na predaj bola za približne päť miliónov eur. Ide o jachtu typu Ferretti 112.

V roku 2017 si Kočner do svojho mobilu uložil nasledovnú poznámku: „Ahoj. Budem chcieť tohto roku prenajať moju jachtu na cca 2 x 7 dní. Keby si mal záujem… FERRETTI CUSTOM LINE 112 feet – 34 metrov. 5 spální, 10 postelí, plus navyše dve pullman postele pre deti. Dva vodné skútre, dva seaboby, štyri paddleboardy, rýchly gumák pre 10 osôb (na výlety), vodné lyže, wakeboard, motorový jetsurf. Jachta „PEGAS“ je ALL INCLUSIVE, tzn.: Free food and non alcohol drinks pre 10 osôb, free nafta na 4 hodiny jazdy denne (pri rýchlosti do 10 uzlov), free 15 hodín jazdy vodné skútre (každý), free 15 hodín jazdy expedition boat (gumák). Cena 85.000,- € na týždeň. Foto nasleduje.“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie