Denník N

Dankov krajský šéf robil biznis s Kočnerom, SNS ho stiahne z kandidátky

Ján Krišanda a Andrej Danko. Foto - FB JK
Ján Krišanda a Andrej Danko. Foto – FB JK

Ján Krišanda si s Marianom Kočnerom písal aj o jeho kontaktoch na súdoch a o tom, ako ovplyvniť výber budovy pre okresný úrad.

Krajský predseda SNS v Prešove Ján Krišanda si od roku 2014 do roku 2017 písal s Marianom Kočnerom a zrejme sa s ním aj stretával. Zaoberali sa ovplyvňovaním súdov a obchodov so štátom. SNS už Krišandu, ktorý bol na 21. mieste kandidátnej listiny, z volieb stiahla. Spravila tak po tom, ako sa Denník N predsedu strany Andreja Danka aj Krišandu spýtal na komunikáciu s Kočnerom.

Podnikateľ Krišanda je aj podpredsedom rady ministra školstva pre šport. S Kočnerom si písal cez aplikáciu Viber. Konzultoval s ním obchody s nehnuteľnosťami a žaloby na bratislavských súdoch, na ktoré mal Kočner vplyv. Vymenili si viac ako 120 správ.

„Bola to pre mňa nová informácia, okamžite som sa o priebehu tejto komunikácie informoval a vyhodnotili sme to tak, že bude lepšie, pokiaľ sa v tejto etape nebude (Krišanda) účastniť volieb do Národnej rady,“ povedal Danko Denníku N krátko pred tlačovkou, na ktorej oznámil Krišandovo stiahnutie.

Trvá na tom, že Ján Krišanda urobil veľa pre región a jeho správy s Kočnerom nepreukazujú, „že súvisia s nejakou trestnou činnosťou dotknutých osôb“.

Danko na tlačovke tvrdil, že zverejnenie komunikácie funkcionára Slovenskej národnej strany má za cieľ „hodiť smrad na SNS a jej členov“. Kočner sa podľa neho snažil rôznymi lživými spôsobmi dostať do strany, no nepodarilo sa mu to. „Sú účelovo vyťahované komunikácie, ktoré nesúvisia s trestným činom, za ktorý je Marian Kočner súdený.“ Krišanda je podľa predsedu SNS „úžasne dobrý človek a osobne vybojoval pre Vranov športovú halu“.

Konzultácie s kamarátom Kaliňáka a Počiatka

Kočner písal Krišandovi o tom, že sa pozná s kamarátom ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) a Jána Počiatka. Išlo o Róberta

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

SNS

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie