Denník N

Web blízky Kotlebovi ukradol a zneužil video organizácie pomáhajúcej deťom. Znevážil tak deti s ADHD

Kulturblog.sk na svojej stránke zverejnil zostrih s ukradnutými zábermi z videa Šance dětem. Reprofoto N
Kulturblog.sk na svojej stránke zverejnil zostrih s ukradnutými zábermi z videa Šance dětem. Reprofoto N

Kulturblog zverejnil videonahrávku zosmiešňujúcu mladých ľudí, ktorí chodia protestovať na mítingy ĽSNS. Použili na to zostrihané video s prednáškou lekára o pomoci deťom s poruchami pozornosti.

Česká nadácia Sirius roky zverejňuje vzdelávacie videá o deťoch a ich problémoch. Jedným z nich je aj video o hyperaktivite a poruchách pozornosti u detí. Lekár Michal Goetz v ňom v roku 2015 vysvetľoval, ako poruchy spozorovať a ako deťom pomôcť.

Kulturblog.sk, mediálny projekt blízky extrémistom a ĽSNS, minulý týždeň zverejnil krátky zostrih, ktorý sa snaží vzbudiť dojem, že Michal Goetz komentuje správanie sa ľudí protestujúcich proti mítingu ĽSNS. Fotografie mladých žien z januárového protestu v Nitre doplnil titulkom POZOR! Hyperaktivita detí na vzostupe.

„Berieme to veľmi vážne,“ reaguje riaditeľka nadácie Sirius Dana Lipová na skutočnosť, že ich náučné video je použité na poníženie mladých žien na antifašistickom proteste v Nitre. Zmanipulovaná nahrávka znevažuje a uráža aj deti, ktoré hyperaktivitou trpia,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie