Denník N

Messimu došla trpezlivosť a pustil sa do riaditeľa Abidala. Barcelona je v hlbokej kríze

Messi je najlepším strelcom španielskej ligy so 14 gólmi. Foto - TASR/AP
Messi je najlepším strelcom španielskej ligy so 14 gólmi. Foto – TASR/AP

Keď si už Messi dovolí kritizovať niekoho z klubových funkcionárov, niečo nie je v poriadku.

V lige sú druhí, na lídra strácajú len tri body a bez prehry postúpili do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Väčšina tímov by bola s takýmto priebehom sezóny spokojná.

FC Barcelona však nie je obyčajný klub. „Je to jedinečné miesto, kde vám vyhrať ligu nestačí,“ citoval Pepa Guardiolu Daily Mail.

Katalánci vlani ziskali domáci titul s 11-bodovým náskokom na druhé Atlético, tretí Real na nich stratil 19 bodov. Fanúšikovia aj tak žiadali odchod trénera Ernesta Valverdeho, ale toho podržalo vedenie aj káder, a tak v tíme ostal.

No v januári prehrala Barca v semifinále španielskeho superpohára s Atléticom 2:3, hoci ešte pár minút pred koncom viedla. To bola posledná kvapka – obnovili sa spomienky na porážky s Liverpoolom aj Rímom a Valverde skončil.

„Barcelona je v kríze, ktorá má viacero úrovní. Je to kríza herná, kríza identity, kríza v kádri a dokonca aj na prestupovom trhu. Je ťažké hľadať nejaké pozitíva,“ hovorí Lukáš Janok, spoluzakladateľ fanúšikovského portálu ForcaBarca.sk.

Barcelona vo štvrtok vypadla aj z domáceho pohára, keď vo štvrťfinále prehrala na ihrisku Athletica Bilbao 0:1.

Mohol by to byť začiatok konca 

Táto kríza sa ešte prehĺbila po utorkových vyjadreniach športového riaditeľa Érica Abidala. Ten je klubovou ikonou – na Camp Nou získal 15 trofejí a počas poslednej sezóny vyhral boj s rakovinou pečene.

„Viacerí hráči neboli spokojní s trénerom a nepracovali dostatočne tvrdo,“ povedal pre katalánsky denník Sport.

Neubehlo ani 90 minút od publikovania rozhovoru a snímku tejto Abidalovi vety zverejnil na svojom Instagrame Lionel Messi. Bola v červenom krúžku

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie