Denník N

Poľovačka na Matoviča

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Áno, bude to hrozné, ale predsa len o niekoľko kategórií lepšie ako súčasný zlepenec spojený putom spolupáchateľstva.

Autor je bývalý politik

Súťaž o to, kto objaví najviac chýb a nedostatkov na Matovičovi, postupne vrcholí. Hystéria a čosi ako davové šialenstvo sa stupňujú. Po koaličných odborníkoch na korektnú politiku zo Smeru a SNS a propagandistoch si už do Matoviča kopne sem-tam aj nejaký novinár. Tieto riadky nepíšem preto, aby som na druhej strane začal rovnako hystericky Matoviča obhajovať. Aj keď si myslím, že vyčítať mu mítingy pred Bonaparte či prezentáciu vily v Cannes, ktorú si Strapatý kúpil za naše peniaze, je už naozaj za čiarou.

Naopak, s niektorými názormi na Matoviča súhlasím a sám by som vedel pridať niekoľko rovnako duchaplných postrehov. Rád by som však upozornil na skutočnosť, že medzi súčasnými demokratickými politickými lídrami nie je zďaleka jediný výnimočný a už vôbec nie najhorší. Je tam možno aj zopár talentovanejších, i keď každý svojím spôsobom.

Je napríklad dosť skľučujúce sledovať degradáciu inštitútu prezidenta na upotenú tvár, ktorá sa snaží získať aspoň desať percent v parlamentných voľbách. Vedený „snahou“ o zjednotenie politických síl reálne prispel k ďalšej atomizácii, ktorá môže mať za následok, že niektorá demokratická politická strana sa do parlamentu nedostane. V prípade, že má ambíciu uskutočniť zásadné zmeny v slovenskej politike s rovnakým výsledkom, ako uskutočnil „zásadnú a rozsiahlu rekonštrukciu vlády“ na čele s papierovým premiérom, urobí lepšie, ak sa bude venovať niečomu, čomu rozumie. K jeho dôveryhodnosti neprispieva ani

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie