Denník N

Matovič spustil hlasovanie o 11 otázkach, ďalšie nezahrnul a hovorí o kompromise

Foto - TASR
Foto – TASR

„Asi to berú ťažko, keď sa musia ponížiť a Matovičovi povedať, že mal dobrý nápad,“ odpovedá na kritiku opozičných strán Michal Šipoš, ktorý za OĽaNO kandiduje z 5. miesta.

Šéf OĽaNO Igor Matovič spustil ľudové hlasovanie o jedenástich otázkach, ktoré zahrnul do programových priorít hnutia. Znamená to, že ak by demokratická opozícia po februárových voľbách zostavovala vládu, bez schválenia spomínaných jedenástich bodov OĽaNO do vlády nepôjde.

„Keď zlyháva systém zastupiteľskej demokracie a poslanci neplnia sľuby, ľudia majú právo buchnúť po stole a povedať, že si chcú uplatniť svoje ústavné právo,“ vyhlásil Matovič na Námestí SNP v Bratislave.

Matovič vyjadril sklamanie nad tým, že sa ani jediná strana nepridala k jeho iniciatíve vrátane nových strán demokratickej opozície. Povedal, že politici si o ľuďoch myslia, že nemajú na to, aby sa správne rozhodli.

„V programovom vyhlásení vlády Ivety Radičovej je 1240 riešení. Naozaj nedovolíme ľuďom do programového vyhlásenia vlády doplniť ani nie percento svojich vlastných riešení? To naozaj vy všetci, páni politici, takto pohŕdate ľuďmi?“ pýtal sa.

Cesta do pekla

Matovič pokračoval v kritike svojich potenciálnych koaličných partnerov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie