Denník N

Už si myslel, že to má za sebou, nakoniec mu dali aj hlavnú cenu. Oscary ovládol juhokórejský Parazit

Ocenený režisér Bong Joon-ho. Foto - TASR/AP
Ocenený režisér Bong Joon-ho. Foto – TASR/AP

Vyše dve hodiny všetko plynulo podľa očakávaní a tipov na víťazov. No potom prišla na rad cena pre najlepšieho režiséra.

„Myslel som si, že už to mám za sebou,“ povedal zaskočený Bong Joon-ho, ktorý sám nechápal, ako je možné, že sa pozerá z pódia do sály na svoj idol Martina Scorseseho a celú hollywoodsku elitu. A na záver priameho prenosu úplne stratil reč, keď sa ešte musel vrátiť po cenu za najlepší film roka.

Juhokórejský Parazit sa stal hlavnou témou 92. ročníka udeľovania cien Americkej filmovej a televíznej akadémie. Nakoniec dostal spolu štyri sošky.

K zásadným udalostiam v histórii Oscarov sa zaradila aj cena pre najlepšiu hudbu Hildur Guðnadóttir za Jokera. Islanďanka sa stala vôbec prvou skladateľkou, ktorá ju získala v kategórii Original music score.

Dvaja komici a dvaja herci

Na hlavnej filmárskej udalosti roka najskôr znela hudba a drsné vtipy. O otváracie číslo sa postarala speváčka Janelle Monaé, a že je škoda robiť galavečer bez moderátora/moderátorov, ukázal následný vstup.

Komici Steve Martin a Chris Rock prebrali niekoľko dôležitých tém. Kým herecké kategórie zhodnotili ešte decentne „Predstav si, ako sa Oscary zmenili – v roku 1929 nebol medzi hercami nominovaný žiadny černoch,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Oscary

Kultúra

Teraz najčítanejšie