Denník N

Istanbul je pre Slovensko rovnaký problém ako utečenci

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Kto ešte neparazitoval na Istanbulskom dohovore, nech sa prihlási.

Môžeme si oči vyočiť a uši vyušiť, kto a ako sa opäť venoval tomuto úbohému medzinárodnému dohovoru, ktorý už ledva dýcha pod nánosom táranín od džendžeru cez manželstvá homosexuálov až po ohrozenie tradičnej rodiny. Právne súvislosti dohovoru sa medzitým začali cítiť dosť menejcenne.

Pani Laššáková svojim podriadeným nariadila, aby „s využitím všetkých možností“ postupovali proti inštitúciám Európskej únie a Rady Európy tak, aby sa zabránilo prijatiu záväzkov, ktoré z dohovoru vyplývajú a v slovenských zákonoch nie sú. To je mi už len kultúra.

Kotleba zas organizuje zhromaždenie proti dohovoru, dokonca za pomoci kandidáta za SNS. V prezidentskom paláci bude rendez-vous, predseda SNS totiž vyzval prezidentku, aby „svojou nečinnosťou ohľadne ratifikácie nevytvárala napätie“. Uznajme, že Danko vie, čo je to vytvárať svojou nečinnosťou napätie, ale inak je už obdivuhodné, čo všetko sa dá použiť na zháňanie hlasov vo voľbách. My hlasy nezháňame, tak sa môžeme vrátiť k dávno zabudnutej podstate.

Istanbulský dohovor je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Istanbulský dohovor

Komentáre

Teraz najčítanejšie