Denník N

Slováci v Austrálii sa sťažujú, že k nim nedorazili hlasovacie lístky

Ministerka Denisa Saková a austrálsky maskot. Foto -TASR/AP
Ministerka Denisa Saková a austrálsky maskot. Foto -TASR/AP

Manipulácie ministerstva vnútra s hlasmi zo zahraničia sa báť netreba, no verejnosť je po slovách ministerky Denisy Sakovej o tom, že by o voľbách nemali rozhodnúť ľudia žijúci v zahraničí, znepokojená.

Desiatkam ľudí žijúcim v Austrálii dodnes neprišli hlasovacie lístky, pomocou ktorých môžu voliť zo zahraničia. Sťažujú sa novinárom, politikom a hlavne na Facebooku.

Medzitým sa téma voličov žijúcich v zahraničí stala témou aj na Slovensku, vládny Smer svojich priaznivcov motivuje voliť aj vyhláseniami, aby nenechali o výsledku rozhodnúť tých, čo sa odtiaľto odsťahovali.

Austrálske problémy

„Prišli už niekomu hlasovacie lístky? Mne ešte nie,“ píše vo facebookovej skupine Česi a Slováci v Austrálii Peter Sedláčik. Časť ľudí mu odpovedá, že im minulý týždeň prišli, no množstvo Sloveniek a Slovákov sklamane píše, že ani im zásielka zatiaľ nedorazila.

Juraj patrí k tým šťastnejším. Hlasovacie lístky dostal vo štvrtok. Napriek tomu sa obáva, že do volieb sa jeho volebná zásielka nestihne vrátiť na Slovensko a jeho hlas prepadne.

Zo Slovenska do Austrálie za ním volebná obálka cestovala 23 dní. „Ak by som ich v piatok poslal obratom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie