Denník N

Sulík zorganizuje stretnutie na výročie vraždy, vystúpia na ňom aj rodičia Kuciaka a Kušnírovej

Spomienka na Jána KFoto N - Tomáš Benedikovič
Spomienka na Jána KFoto N – Tomáš Benedikovič

Spomienka s účasťou opozičných politikov bude v Bratislave hodinu pred akciou Za slušné Slovensko.

Nielen iniciatíva Za slušné Slovensko, ale aj SaS organizuje podujatie na druhé výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Oslovili aj rodičov Jána Kuciaka a Zlaticu Kušnírovú, ktorí vystúpia na pódiu a na toto zhromaždenie aj pozývajú. Mali však podmienku, aby SaS pozvala všetky strany demokratickej opozície.

Sulík tvrdí, že to urobil, ale nie všetci pozvanie prijali. Boris Kollár dlhodobo odmieta zúčastňovať sa opozičných akcií, na zhromaždenie odmietli prísť aj ľudia z koalície PS/Spolu.

„Našich partnerov v opozícii sme dopredu informovali, že nechceme a nebudeme robiť žiadne politické akcie v súvislosti s výročím vraždy Jána a Martiny,“ reaguje PS/Spolu. „Myslíme si, že politici by mali byť citliví a vyhýbať sa využívaniu spomienky na politickú kampaň. Informovali sme ich, že sa zúčastníme spoločnej občianskej spomienky. Myslíme si, že námestia majú v tento deň patriť občianskej spoločnosti, nie politikom.“

Na zhromaždení sa plánujú zúčastniť KDH a aj Za ľudí. Andrej Kiska so Sulíkom aj ohlasoval zhromaždenie, KDH podľa Sulíka na ohlásenie neprišlo pre zaneprázdnenosť.

V OĽaNO za víkend zmenili názor – kým v piatok Igor Matovič hovoril, že sa zúčastnia, nakoniec povedali, že neprídu. Pozvanie podľa Sulíka platí a môže sa stať, že si to ešte rozmyslia.

Obe zhromaždenia budú na výročie vraždy v piatok 21. februára. Akcia zvolávaná stranou SaS bude na bratislavskom Námestí SNP, začne sa o druhej popoludní, kedy si budú môcť prísť ľudia uctiť Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zapálením sviečky. Program by mal začať o štvrtej popoludní.

Spomienka organizovaná iniciatívou Za slušné Slovensko bude na bratislavskom Námestí slobody, začne sa o 17. hodine. Okrem toho budú akcie aj v ostatných krajských mestách a na desiatkach iných miest Slovenska.

Sulík: Len politici môžu niečo zmeniť

„Hlavný dôvod, prečo sa rodičia pridali, prečo to robíme s nimi, je,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

SaS

Voľby 2020

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie