Denník N

Majster v ničení hodnôt ústavy. Andrej Danko

Predseda Národnej rady naplno odhalil svoj politický a ústavný narcizmus.

Autor je bývalý predseda Ústavného súdu,
bývalý poradca prezidenta Andreja Kisku

Záujem o tento príspevok bude minimálny. Výčiny predsedu Národnej rady na poli rešpektu k základnému zákonu našej republiky sú známe, opakované a ironizované. Málokto je alebo by bol prekvapený ďalším jeho úletom.

Napriek tomu si myslím, že jeho posledné útoky proti hodnotovému obsahu ústavy si zasluhujú, už len pre historickú pamäť, krátky komentár.

V jednej vete tri medzery v znalostiach ústavy

Po stretnutí s prezidentkou a predsedom vlády Andrej Danko vyhlásil: „Povedal som jej, že toto nie je žiadne politické uznesenie. Národná rada Slovenskej republiky jasne povedala, že Slovenská republika nechce byť viazaná týmto medzinárodným dokumentom. Ústavný súd sa nemá čo vyjadrovať k súladu medzinárodnej zmluvy, ktorá ešte nie je platná.“

Prvá medzera. V ktorom článku ústavy sú upravené ústavnoprávne účinky takých uznesení pléna Národnej rady, ktoré boli prijaté o Istanbulskom dohovore? V žiadnom. Ide o politické deklarácie dosť hanebného obsahu, ktoré suplujú riadny, a zvýrazňujem, legitímny proces o súhlase (nesúhlase) s ratifikáciou medzinárodnej zmluvy.

Druhé priznanie o nevedomosti. Podľa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Komentáre

Teraz najčítanejšie